Al meer dan 100 jaar uw verfvakman.

Spuittechnieken:


Kwartscoat spuiten: Ofschoon het vandaag de dag niet meer zo gangbaar is, kunt u bij Mommers Schilderwerken ook terecht voor gespoten structuurverf als kwartscoat.
Kwartscoat is een pastavormige structuurverf met fijn kwartszand op basis van kunstharsdispersie, die verspoten wordt op plafonds en wanden. Kwartscoat is stootvaster als spackwerk en is weersbestendig. Kwartscoat wordt t.o.v. spackwerk
vaker in kleinschalige projecten gebruikt.

Spackspuiten: Is een veel toegepaste wand- en plafondafwerking in de nieuwbouw en renovatie. Het bestaat uit kalk- en kunsthars houdende pasta die met een spackmachine wordt verspoten op plafond en wanden. Dit lijkt voor een leek erg veel op kwartscoat spuiten maar valt buiten ons werkgebied. Dit werk wordt vaak door gespecialiseerde spack- of stukadoorsbedrijven uitgevoerd.

Meerkleurenverf: Zoals de naam het al zegt is dit een muurverf die meerkleuren heeft. De verf bestaat uit een basis grondkleur waarin als het ware kleine bolletjes verf zitten. Door deze verf te verspuiten, ontstaat een decoratief effect.
De verf wordt ook vaak gespoten op glasweefsel waardoor een sterke en wasbare wandafwerking ontstaat.

De verf komt op de markt onder de namen:
– Alphatone van Sikkens
– Sigmulto van Sigma Coatings
– Diacolor van Trimetal