Al meer dan 100 jaar uw verfvakman.

Buitenschilderwerk steiger plaatsen:


Iedereen maakt weleens gebruik van de openbare ruimte, oftewel gemeentegrond. Voorbeelden zijn de straat of de stoep voor het huis of een groenstrook in de omgeving. Vaak weten mensen niet dat hiervoor een vergunning of melding nodig is om van deze ruimte gebruik te mogen maken.
Soms wil iemand een container plaatsen voor bouwafval of gesnoeide takken.

Om een huis te kunnen schilderen, plaatsen schildersbedrijven vaak een steiger op de stoep. Dit dient te worden gemeld bij de gemeente en/of er moet een (APV-)- vergunning worden aangevraagd.

Het team Gebruik Openbare Ruimte bekijkt of aanvullende maatregelen nodig zijn.
De medewerkers letten erop dat het verkeer geen hinder ondervindt. Pas als een schildersbedrijf toestemming van de gemeente heeft, mag het aan de slag.

Als schildersbedrijf zijn wij niet gelukkig met deze APV. Vaak bevindt alleen de voorgevel zich aan de openbare ruimte en beslaat het werk maar enkele dagen, of staat de steiger er alleen maar overdag. Blijkbaar was deze maatregel nodig en dus zullen ook wij als bedrijf en u als opdrachtgever deze APV met bijkomende kosten moeten accepteren.

Als er een vergunning nodig mocht zijn dan zullen wij die voor u aanvragen.

Meer informatie over dit onderwerp staat bij het digitaal loket van de website www.tilburg.nl. Zoekterm: gemeentegrond. Tel: 013 – 549 55 11 of 013 – 549 55 17.

*APV: Algemene Plaatselijke Verordening